Održan protest radnika Pošte

VIDEO K9: Nekolicina radnika Pošte okupilo se juče u popodnevnim satima ispred glavne novosadske Pošte izražavajući na taj način svoje nezadovoljstvo zbog suspenzije radnika koji su štrajkovali, ali i zbog sveopšteg stanja u Pošti.

0
654

Nezadovoljni radnici okupili su se ispred glavne pošte u Novom Sadu kako bi istakli da ništa nisu krivi radnici Pošte i da je čitava situacija u kojoj se Pošta nalazi sada nastala upravo zbog nepoštovanja zakona.

Okupljeni su ponovili svoje zahteve zbog kojih je i došlo do blokade distributivnih centara pre izvesnog vremena.

“Izneli su deset problema. Počve od situacije od niskih plata preko zapošljavanja na privremeno povremenim psolovima radnika, zamislite radi neko za 17 000. Onda, izbor direktora preduzeća. Do sada poslove obavlja vd Mira Petrović, po zakonu o JP kaže se da može da bude vd 6 meseci, a taj period je istekao odavno 12.9. i od tada mi faktički nemamo prvog čoveka preduzeća”, rekao je Ljubiša Simić, iz Sindikata zaposlenih u JP Pošta Srbije.

On ističe da ne funkcioniše ni nadzorni odbor koji je prema njegovim rečima zadužen za kotrolu trošenja novca. Upravo zbog sveega toga došlo je do blokade distributivnih centara nakon čega je 47 radnika suspendovano.

“Znači okupili smo se gore u Regionalnom poštanskom centru i da izrazimo revolt. Da kažemo da su nam plate male, da iznesemo našu lošu situaciju – materijalnu, kao i lošu situaciju u nabavkama, da iznesemo probleme koje ima svaki radnik Pošte. Međutim, ispalo je to kako je ispalo – na javnoj površini van radnog vremana okupili su se radnici i oni su izabrali 6 radnika iz RJ Novi Sad i oni su kažnjeni – udaljenje sa posla do tri meseca”, naveo je Simić. 

Zbog suspenzija najavljene su i tužbe protiv preduzeća.

“Ja ne znam šta mogu da očekujem i sutra da me vrate na posao ja ne znam šta da očekujem. Znači oni su gore ispred tog GPC izašli sa kamerama i ja danas kada sam dolazio očekivao sam mitraljez – očekivao sam 0941. godinu, zato smo se i označili ovako, sa žutim trakama, i tako svuda idemo. Hoćemo da ukažemo i zvao sam Jevrejsku zajednicu i ukazao na situaciju i diskriminaciju”, rekao je Simić. 

OFF: Simić kaže da veliki broj kolega nije smeo da dođe na proteste, ni ove sada ni one prethodne, jer su pod pretnjom i pritiscima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.