Održan Novogodišnji bazar rukotvorina dece ometene u razvoju

VIDEO K9: I ove godine je u Novom Sadu održan tradicionalni Bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju.

469

Novogodišnji bazar rukotvorina je tradicionalna humanitarna akcija za decu sa smetnjama u razvoju iz specijalizovanih vojvođanskih obrazovno-vaspitnih ustanova. Ove godine je na bazaru učestvovalo sedam takvih škola.

U narednom periodu je, prema rečima zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milana Kovačevića, planirana dopuna biblioteka u ovim specijalizovanim školama za šta će biti izdvojeno 4 miliona dinara.

“Svedoci smo inkuzije koja je već sedma ili osma godina prisutna i u narednoj godini jeste vreme da povučemo paralelu, da vidimo koja su to iskustva inkluzije šta je to što je dobro u inkluzivnom radu a šta bi trebali da modifikujemo ili menjamo i na neki način prilagodimo kako profesorima, tako učenicima i roditeljima”, kazao je Kovačević.

Ove godine, svoje radove su na Bazaru rukotvorina predstavila deca iz ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada, „Mara Mandić“ iz Pančeva, „9. maj“ iz Zrenjanina, „Vuk Karadzić“ iz Sombora, OŠ „Heroj Pinki“ iz Bačke Palanke, Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović“ iz Subotice i SOŠO „Anton Skala“ Stara Pazova.

“Kroz radove naših učenika koji se danas prodaju na novogodišnjem bazaru mogu se videti i njihove aktivnosti kroz sekcije i različite radionice gde se oni negde radno angažuju i pripremaju za buduća zanimanja”, navela je Violeta Strahinjević iz OŠ Milan Petrović.

Bazar je trajao do 15 časova, a sav prikupljeni novac ostaje školama koje su u njemu učestvovale.

“Mnogo nam znači svaka prodajna izložba, mnogo nam znači svaki dinar mi uvek ulažemo taj novac za potrebe dece i ove godine će ići za humanitarnu organizaciju, svake godine radimo i posle taj novac prosleđujemo tamo gde je još potrebniji nego nama”, istakla je Mirjana Kovačic iz ŠC Dositej Obradović.

Zaposleni u Pokrajinskoj vladi mogli su da kupe kreativna umetnička dela koja su deca pripremila uz pomoć svojih vaspitača i nastavnika, a među kojima je najviše bilo autentičnih ukrasa za nastupajuće praznike.

Na bazaru je nastupio i hor škole „Milan Petrović“, a svoj deci dodeljeni su novogodišnji paketići.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.