Održan IV Vatrogasni izazov Petrovaradina – “VIP 2024”

VIDEO 9: Vatrogasne ekipe iz naše zemlje i regiona u subotu su na Petrovaradinu učestvovale na četvrtom vatrogasnom izazovu VIP 2024.

0
5

Takmičenja vatrogasaca IV “Vatrogasni izazov Petrovaradina VIP 2024” održano je u subotu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na Izazovu je učestvovalo 30 vatrogasnih ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Novi Sad je u 2024. godini za programe dobrovoljnog vatrogastva obezbedio sredstva u iznosu od 15 miliona dinara, a za potrebe Vatrogasne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za vanredne situacije planirana nabavka opreme i vatrogasnog vozila – auto cisterne su obezbeđena sredstva u iznosu od 28 miliona dinara, rekao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac koji je prisustvovao svečanom otvaranju ove takmičarske manifestacije.

Ekipe su se nadmetale kroz pet različitih vatrogasnih vežbi koje simuliraju realnu situaciju sa kojom se susreću na terenu, na pet različitih lokacija na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovakvi susreti su, prema rečima organizatora, predsednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin, Igora Sića, od velikog značaja na planu promovisanja saradnje, razmene ideja i zajedništva na važnim pitanjima bezbednosti svih zemalja nekadašnje zajedničke države.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovaradin je osnovano 1875. godine i za skoro 150 godina postojanja je imalo preko deset hiljada članova, a danas broji više od 500, od toga oko 60 aktivnih članova, oko 30 vatrogasnog podmlatka i preko 400 pomažućih članova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.