Održan i 11. protest “1 od 5 miliona”

VIDEO K9: Više od 1.000 građana učestvovalo je u petak na 11. protestu građana pod parolom „1 od 5 miliona“, na kome su učesnici zatražili „slobodne i poštene izbore na svim nivoima državne vlasti“.

131

Na jedanaestom protestu “1 od 5 miliona” na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u petak su učesnici ponovili zahtev nosiocima najviših državnih funkcija da najdalje za dve nedelje da podnesu ostavke, te pozvali svi građane da, ukoliko do toga ne dođe, 13. aprila u Beogradu zajedno protestuju do, kako su naveli, ispunjenja svojih zahteva.

Na protestu „1 od 5 miliona“ prisutnima ispred SNP su se obratili balerina Bojana Leko, prof dr Janko Veselinović i student Nikola Sibinčić.

Oni su osim smene aktuelne vlasti tražili slobodne I poštene izbore na svim nivoima I istinito I objektivno izveštavanje medija.

Protestna šetnja koja je nakon toga usledila završena je ispred zgrade “Radio-televizije Vojvodine”, gde je u takozvanom Građanskom dnevniku pričano o temama o kojima su, prema mišljenju učesnika, javni servisi slabo ili nikako nisu izveštavali, i pročitan odgovor poslovodstva “Radio-televizije Vojvodine” u kojem je, kako kažu, odbijen zahtev inicijative “1 od 5 miliona” upućen toj javnoj medijskoj ustanovi zaistinito, objektivno i pravovremeno informisanje o protestima i o svim drugim pitanjima od značaja za građane.

Novi protest “Jedan od pet miliona” zakazan je za 5. april na Pozorišnom trgu u 18 časova, uz okupljanje studenata u sat ranije ispred Studentskog doma “Slobodan Bajić”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.