Održan i 11. protest “1 od 5 miliona”

VIDEO K9: Više od 1.000 građana učestvovalo je u petak na 11. protestu građana pod parolom „1 od 5 miliona“, na kome su učesnici zatražili „slobodne i poštene izbore na svim nivoima državne vlasti“.

0
137

Na jedanaestom protestu “1 od 5 miliona” na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u petak su učesnici ponovili zahtev nosiocima najviših državnih funkcija da najdalje za dve nedelje da podnesu ostavke, te pozvali svi građane da, ukoliko do toga ne dođe, 13. aprila u Beogradu zajedno protestuju do, kako su naveli, ispunjenja svojih zahteva.

Na protestu „1 od 5 miliona“ prisutnima ispred SNP su se obratili balerina Bojana Leko, prof dr Janko Veselinović i student Nikola Sibinčić.

Oni su osim smene aktuelne vlasti tražili slobodne I poštene izbore na svim nivoima I istinito I objektivno izveštavanje medija.

Protestna šetnja koja je nakon toga usledila završena je ispred zgrade “Radio-televizije Vojvodine”, gde je u takozvanom Građanskom dnevniku pričano o temama o kojima su, prema mišljenju učesnika, javni servisi slabo ili nikako nisu izveštavali, i pročitan odgovor poslovodstva “Radio-televizije Vojvodine” u kojem je, kako kažu, odbijen zahtev inicijative “1 od 5 miliona” upućen toj javnoj medijskoj ustanovi zaistinito, objektivno i pravovremeno informisanje o protestima i o svim drugim pitanjima od značaja za građane.

Novi protest “Jedan od pet miliona” zakazan je za 5. april na Pozorišnom trgu u 18 časova, uz okupljanje studenata u sat ranije ispred Studentskog doma “Slobodan Bajić”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.