Održan Bela Crkva kup u raketnom modelarstvu

VIDEO K9: Na takmičenju za svetski kup u raketnom modelarstvu, održanom proteklog vikenda u Beloj Crkvi, naši modelari osvojili su zavidne pozicije. Takmičenje je održano na terenu aerodroma “Crvena Crkva“, a tehnički organizator bio je Aeroklub “Živica Mitrović“.

584

Na Svetskom kupu u raketnom modelarstvu u Beloj Crkvi učestvovao je 51 takmičar iz Bugarske, Slovenije i Srbije.

Paralerno sa tim održan je juniorski i seniorski Kup Srbije na kojem su učestvovali klubovi iz Bele Crkve Banatskog Karlovca, Kikinde, Nove Pazove, Sremske Mitrovice, Kosovske Mitrovice, Ade i Zemuna.

Na takmičenju svetskog kupa, u klasi S4A, Luka Volarević osvojio je prvo mesto, iza njega je Zoran Katanić, dok je treću poziciju zauzeo Vasilev Hristov iz Bugaske. U klasi S6A, zlatna medalja je opet otišla u ruke našeg takmičara Miroslava Petrovića, dok su Stojanov Toško i Boris Lekov iz Bugarske osvojili srebro i bronzu. U klasi S7, sve medalje su završile u rukama srpskih takmičara – Miodraga Čipčića, Kristine Čipčić i Jovana Josipovića. U klasi S8E-P gosti su odneli sve nagrade, pa su medalje završile oko vrata Mitje Žgajnera, Angela Toneva i Nikolaja Pejčeva. Slovenci su bili zapaženi u klasi S9A- Mitja Žgajner i Žiga Pukšić osvojili su prva dva mesta, a Boris Lekov iz Bugarske treće mesto.

„Ispitivale su se mogućnosti i karakteristike modela a i spremnost ekipa i pojedinaca za neke naredne uspehe. Ujedno je to bila i priprema samih reprezentativaca za naredno Svetsko prvenstvo u Ukrajini“, rekao je Zlatko Žak iz organizacije takmičenja.

Na takmičenju za ligu Srbije, u klasi S-6 1/2 A najbolji su bili Miroslav Petrović iz AK „Živica Mitrović“, Miodrag Čipčić iz AK „Kikinda“ i Mihajlo Petrović iz zemunskog aerokluba, dok su ekipno najbolji bili klubovi AK „Živica Mitrović“, „Franjo Kluz“ i „Ada“. U klasi S4A najbolji su bili Luka Volarević (AK „Franjo Kluz“, Zemun), Zoran Katanić (AK „Sremska Mitrovica“) i Mihailo Petrović (AK „Franjo Kluz“, Zemun).

Najbolje ekipe u ovoj klasi su bile iz Zemuna, Sremske Mitrovice i Bele Crkve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.