Održan Balkanski skok prijateljstva

Proteklog vikenda na na sportskom aerodromu „Lisičiji Jarak“ u Beogradu završen je Balkanski skok prijateljstva. Skoro 150 padobranaca iz 17 zemalja tokom pet dana manifestacije napravilo je preko 500 skokova.

0
421

Ukupno 147 padobranaca iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih američkih država, Makedonije, Francuske, Španije, Nemačke, Rusije, Izraela, Grčke, Mađarske i Bugarske okupilo se u Beogradu na Balkanskom skoku prijateljstva od 17. do 21. maja.

U prijateljskoj i sportskoj atmosferi piloti su napravili 523 padobranska skoka.

Balkanski skok prijateljstva se održava od 1993. godine i nastao je u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i  63. padobranske brigade iz Srbije, odlikovane Ordenom narodnog heroja. Ove godine, događaj su organizovali Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku resornih ministarstava Vlade Srbije i Padobranskog kluba „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“.

Događaj je svečano otvorio 19. maja gospodin Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije. Tom prilikom, na sportskom aerodromu “Lisičiji Jarak” prisustovali su i državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport, Predrag Peruničić, Njegovo Preosveštenstvo, Vladika Pakračko-slavonski, gospodin Jovan, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, Labud Bulatović, predsednik Vrhovnog Sovjeta Saveza desantnika Rusije, general Beljajev, majka herojski poginulog padobranca potpukovnika Gorana Ostojića, Jovanka Ostojić i sveštenik Miajlo Backović ispred Udruženja veterana 63. padobranske brigade Crne Gore.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.