Održan 9. “Zov ravnice” u Novom Sadu

VIDEO K9: 9. Internacionalni festival igre i muzike "Zov ravnice" od 3. do 6. oktobra okupio je brojne učesnike i izlagače na novosadskom Trgu slobode.

0
378

Deveti po redu Internacionalni festival igre i muzike “Zov ravnice”, u organizaciji udruženja „Veliko kolo“ i ove godine je okupio više od 3.000 učesnika iz Srbije i inostranstva, Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji su promovisali folklornu baštinu i zaštitu kulturnog nasleđa.

Zapažen nastup imalo je KUD Željezničar iz Sarajeva koje ima tradiciju dugu 74 godine.

Deo KUD-a Željezničar je i “Ašk sevdah” u čijim je sevdalinkama uživala publika na Trgu slobode u Novom Sadu, a zanimljivo je da ovo žensko kulturno-umetničko društvo iz Sarajeva ima i jednog muškog člana.

“Zov ravnice” je festival organizovan 2011. godine prvenstveno zbog negovanja različitih narodnih tradicija prikazivanjem različitih kultura kroz igru, muziku i pesmu i tradicionalne nošnje naroda, kao i promovisanja rada i dostignuća mladih.

Tokom četiri dana festivala predstavila su se brojna kulturno-umetnička društva, plesni klubovi, horovi, bendovi, a program je upotpunjen i brojni izlagačima rukotvorina, pčelinjih proizvoda, vina, kolača, ručnih radova i suvenira karakterističnih za njihovo podneblje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.