Održan 4. Festival samoorganizovanja

VIDEO K9: Proteklog vikedna u Crnoj kući održan je Festival samoorganizovanja, posvećen afirmaciji udruživanja u suočavanju sa nepravdama, nasiljem, marginalizacijom i diskriminacijom.

0
8

Četvrti po redu Festival samoorganizovanja, koji je održan je proteklog vikenda u Crnoj kući, bio je posvećen borbama ljudi protiv nasilja nad prirodom, patrijahalnog i nacionalističkog nasilja, kao i o krajnjim posledicama ovih oblika nasilja, ekocidu, genocidu i femicidu.

Na Festivalu su svoje delovanje predstavile inicijative, pokreti i udruženja iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova, a prvog dana tema je bila zaštita životne sredine, očuvanje i odbrana prirode.

Drugog dana festivala su u fokusu bile femnističke organizacije. Pored predavanja Vedrane Lacmanović iz Autonomnog ženskog centra, predstavili su se kolektivi za feminističko mišljenje i akciju sa Kosova, zatim Vala, Ljeposava iz Crne Gore, kao i dve sestrinske organizacije Ženska solidarnost i Inicijativa Verujem Ti iz Beograda.

Treće festivalske večeri je organizovan okrugli sto o politikama neprijateljstva na kom su učestvovale brojne organizacije iz regiona kao što Aktivna Zona iz Cetinja; GAIA sa Kosova, Vojvođanski Građanski Centar iz Novog Sada kao i Omladinski Pokret Revolt iz Tuzle.

U završnici festivala predstavljena je i Kuhinja solidarnosti Novi Sad, kolektiv koji iz Crne kuće, već godinu i po dana, dva puta nedeljno kuva i dostavlja obroke najugroženijem stanovništvu iz našeg grada i okoline.

Festival samoorganizovanja, posvećen je afirmaciji udruživanja i promociji malih strategija i modela samoorganizovanja kako bi zajedničkim snaga organizacije postigle cilj za koji bore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.