Održan 14. susret “Čuvajmo zavičaj od zaborava”

VIDEO K9: Tradicionalno, četrnaesto po redu druženje u organizaciji Zavičajnog udruženja Livnjana i Grahovljana održano je u subotu, 18. novembra, u Bačkom Jarku.

0
82

“Čuvajmo zavičaj od zaborava”, poruka je istoimenog druženja koje je u Bačkom Jarku, po 14. put, organizovalo Zavičajno udruženje Livnjana i Grahovljana.

Ovo udruženje je i osnovano u Bačkom Jarku pre 14 godina, sa željom da okupi brojne sugrađane koji su poreklom iz Livna i Bosanskog Grahova i neguju tradiciju zavičaja.

Sa istom namerom jednom godišnje organizuju i zavičajno druženje, koje je 18. novembra okupilo oko 300 gostiju. Negovanje tradicije i običaja krajeva iz kojih su potekli, kao i održavanje veza i prenošenje svog kulturnog nasleđa mlađim generacijama, u osnovi je aktivnosti i Zavičajnog udruženja Livnjana i Grahovljana.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona ovom prilikom je naglasio važnost osnivanja državne Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, kao i službi za pravnu pomoć građanima vezano imovinska i druga pitanja u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Zvanica je na okupljanju “Čuvajmo zavičaj od zaborava” bilo iz skoro svih mesta Livna, Grahova i tridesetak sela u njihovoj okolini.

Uz prigodan program, nastup KUD “Vuk Karadžić” iz Temerina, zvuke zavičaja i evociranje uspomena, 14. druženje Livnjana i Grahovljana potrajalo je do kasno u noć.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.