Odnosi u regionu važni za napredak

VIDEO K9: Stabilnost odnosa u regionu je od suštinske važnosti za ekonomski napredak i demokratizaciju društva u kojem su svakom pojedincu zagarantovana jednaka ljudska prava, rečeno je danas na sastanku gradonačelnika Novog Sada sa šefom misije OEBS-a u Srbiji.

0
22

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, sastaje se danas u Gradskoj kući sa šefom misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom.

Gradonačelnik je istakao da je administracija Grada Novog Sada fokusirana na poboljšanje ekonomskih prilika i otvaranje novih radnih mesta, nastojeći da obezbedi što bolje uslove za život svih građana.

On je dodao da je uloga lokalnih samouprava u sprovođenju potrebnih reformi u državi od velikog  značaja jer su vladavina prava i ljudskih prava imperativ u svakom društvu.

Projekat ,,Evropska prestonica kulture” koji ima nacionalnu podršku, pokazatelj je, kažu iz kabineta gradonačelnika, da je kultura važan resurs ukupnog razvoja grada.

Projekti koji će se sprovoditi, zaključeno je na sastanku, doprineće povezivanju ljudi na ovim prostorima, kao i pokretanju kreativnih industrija i povezivanju civilnog i javnog sektora u ostvarenju glavnog cilja, koji je, navodi se u saopštenju, da kultura postane način života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.