ODNOSI EU I SRBIJE U KARIKATURAMA

VIDEO K9: Najuspeliji radovi konkursa karikature i stripa pod nazivom "Mitovi i predrasude - kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas" izloženi su u Otvorenoj galeriji univerziteta. Na izložbi se prepoznaju mitovi i predrasude koji su prisutni u medijima, javnosti i stavovima građana u vezi sa približavanjem Srbije Evropskoj uniji.

502

Izložba “Mitovi i predrasude – kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas” otvorena je od strane zamenika šefa delegacije Evropske unije u Srbiji.

Prvonagrađena karikatura je rad poznatog srpskog autora Jugoslava Vlahovića nazvana “Sizif”. Drugu nagradu osvojio je rad Vlada Trtića, nazvan „Pridruživanje”, a dobitnik treće nagrade je Špiro Radulović. Jedan od članova žirija, Predrag Koraksić Koraks ističe kako je na konkursu bilo mnogo karikatura koje se nisu mogle iskoristiti, takođe naglašava da je veoma malo mladih ljudi učestvovalo u ovom konkursu.

Otvaranju izložbe su prisustvovali i predstavnici Grada Novog Sada, ističući važnost ovakve izložbe.

Svi zainteresovani sugrađani izložbu “Mitovi i predrasude – kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas” mogu pogledati do petka, 5.-og decembra u periodu od 12 do 18 sati. Izložba će Vas sigurno nasmejati, ali i navesti da razmislite o nekim stvarima i pitanjima o kojima do sada niste razmišljali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.