ODLUČENO: GEJ PARADA U CRNOJ GORI 20. OKTOBRA

1710

U Crnoj Gori će se održati Parada ponosa. Događaj je zakazan za 20. oktobar u Podgorici, pošto je crnogorska policija odobrila šetnju o otpočela bezbedonosne pripreme. Oformljen je poseban Operativni štab, koji je zadužen da druga gej parada u Crnoj Gori protekne bezbedno. 
[quote_box_center] Ruta kojom će pripadnici LGBT populacije prošetati još nije do kraja definisana, a i kada bude određena držaće se u tajnosti iz bezbedonosnih razloga. U obezbeđivanju Parade ponosa, kako se navodi, biće angažovani kompletni sastavi Specijalne antiterorističke jedinice, Posebne jedinice, svi interventni vodovi i drugi uniformisani policajci i inspektori u civilu.[/quote_box_center]

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom – žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultovalo privođenjima i povredama.

Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori i doskorašnji direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević podneo je nedavno ostavku u toj organizaciji, zbog, kako je naveo, svakodnevnih pretnji koje više nije mogao da podnese.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.