Odlučeni dobitnici najviših priznanja APV

VIDEO K9: Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra, predsednici Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine biće uručena nagrada Ljudevit Mičatek, a Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i priznanja odlučila je o imenima i ostalih dobitnika najviših priznanja koja dodeljuje Autonomna pokrajina Vojvodina.

0
57

Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja jednoglasno je odlučila o ovogodišnjim dobitnicima najviših priznanja koja AP Vojvodina dodeljuje u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, ravnopravnosti polova i ljudskih i manjinskih prava.

Tako je pokrajinsko priznanje u oblasti privrede „Lazar Dunđerskiˮ dobila kompanija „Gebi“ iz Čantavira, a Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja „Đorđe Natoševićˮ dodeljeno je Gimnaziji „Veljko Petrović“ iz Sombora.

Dobitnik priznanja u oblasti kulture „Ferenc Feherˮ je Udruženje „Banatski kulturni centar“ iz Novog Miloševa, a u oblasti sporta će priznanje „Momčilo Tapavicaˮ dobiti atletičarka Adriana Vilagoš.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova „Milica Tomićˮ dodeljeno je Stanislavi Rokvić, osnivačici Edukativnog centra „Poletarac“ u Bačkoj Palanci.

Pokrajinska priznanja, kao i Pokrajinska nagrada „Mihajlo Pupin“ će operski pevač Željko Lučić dobiti 25. novembra na svečanosti povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, dok će Priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatekˮ, 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, biti uručeno predsednici Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine dr Suzani Kujundžić Ostojić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.