Odloženo otkrivanje spomenika posvećenog Subi

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, odloženo je otkrivanje skulpture posvećene Mitru Subotiću Subi koje je bilo zakazano za danas u Limanskom parku.

0
43

Otkrivanje skulpture posvećene Mitru Subotiću Subu, najavljeno za danas, odloženo je za ponedeljak usled najave nepovoljnih i nebezbednih vremenskih uslova, saopšteno je iz Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Skulptura će biti svečano otkrivena 6. novembra, sa početkom u 11 časova, na Subinom platou na ulasku u Limanski park. Grad Novi Sad, koji se od nedavno našao na prestižnoj UNESCO listi u kategoriji digitalnih i novih medija, otkriće savremenu skulpturu posvećenu jednom od svojih najinovativnijih umetnika, takođe dobitniku UNESCO nagrade.

Autor idejnog rešenja i pobednik vajarsko-arhitektonskog konkursa za izradu ove skulpture je Milan Kulić. Njenim postavljanjem, kako je navedeno, biće zaokružena priča još jednog legata projekta Evropske prestonice kulture, na samom ulasku u Limanski park, gde je prošle godine postavljena i prva galerija na otvorenom u Novom Sadu, čime je započeta nova praksa izlaganja umetničkih zastava.

Mitar Subotić Suba bio je jedan od najvećih i najpriznatijih muzičkih producenata u ovom delu Evrope, ali i Latinskoj Americi. Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame, špice za Radio Novi Sad. Dobitnik je nagrade UNESCO fonda za promociju kulture. Sarađivao je sa mnogim značajnim imenima, kao što su Milan Mladenović, Marina Perazić, Masimo Savić, Žoao Donato, Bebel Žilberto, grupe Haustor i La Strada i mnogi drugi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.