Odloženo iseljenje na Salajci

VIDEO K9: Iseljenje šestočlane porodice Radovanović iz doma na Salajci danas je odloženo, jer su odbili da postupe po zahtevu za iseljenje.

0
78

U podne se ispred kuće u šestočlane porodice Radovanović u Ulici Radoja Domanovića 62 u Novom Sadu okupio veći broj građana, kao i članova Združene akcije “Krov nad glavom”, dok su prisutni policajci upozoravali na meru distance tokom epidemije korona virusa.

Milorad Radovanović (67) kaže da je očekivao da neće biti pokušaja iseljenja tokom vanrednog stanja pošto je to bila preporuka Komore izvršitelja i Ministarstva pravde. Spor je počeo pre više od decenija tužbom zbog vodovodnih cevi.

Radanović je rekao i da sudski postupak još traje, te da čekaju odluke Višeg suda na prigovore oko spora koji imaju s Nedeljkom Trifkovićem. Njegov advokat objasnio je hronologiju spora s komšijama.

Izvršenje je odloženo jer su Radovanoći odbili da postupe po zahtevu za iseljenje. Živić je naveo i da postupak traje 32 godine, od kada je podneta tužba 1988. godine.

Prema rečima izvršitelja Dragana Dragovića, sve je urađeno u skladu sa zakonom, a po zahtevu poverioca, naredno iseljenje će biti u roku od 30 dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.