Odložena sednica Saveta ministara BiH

Sednica Saveta ministara BiH koja je bila najavljena za danas odložena je i biće održana u utorak, rekao je za sarajevski portal klix.ba zamenk predsedavajućeg Saveta i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

0
547

Do tada će državni ministri raspravljati samo o hitnim pitanjima vezanim za rok i to na telefonskim sednicama, dodao je Šarović.

Sednica Saveta ministara je odložena pošto se nisu pojavili ministri iz reda srpskog naroda što je pokazatelj političke krize i u izvršnoj vlasti, navodi Klix.ba i podseća da su 16. februara poslanici iz RS odbili da dođu na sednicu Parlamentarne skupštine BiH koja je na kraju i otkazana.

Predsednici političkih stranaka iz Republike Srpske, koji čine parlamentarnu većinu na državnom nivou, upozorili su u ponedeljak na mogući kraj političke koalicije zbog odluke da se pokrene postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, podseća portal.

Iz političke koalicije u RS – Saveza za promene upozorili su da će bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović biti glavni krivac za novonastalu situaciju i da od trenutka predaje aplikacije u Parlamentarnoj skupštini BiH ne postoji parlamentarna većina.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi danas da raspravlja o odluci Izetbegovića da pokrene reviziju presude Međunarodnog suda pravde, ali i o položaju RS u BiH, dok je za četvrtak 23. februara zakazana sednica Predsedništva BiH. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.