Odjeci sedme Preprekove jeseni

VIDEO K9: Manifestacija Preprekova jesen, doživela je 5. novembra svoje sedmo izdanje. Ove godine je na literarni konkurs Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva Stanislav Preprek iz Novog Sada pristiglo dvadesetak kratkih priča među kojima je žiri izabrao tri najbolje.

0
12

Kulturni centar Novog Sada je 5. novembra bio u znaku centralnog dešavanja manifestacije “Preprekova jesen”, koju po sedmi put u našem gradu organizuje Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Stanislav Preprek.

Na literarno-muzičkoj manifestaciji predstavljen je zbornik u kojem su se našle priče izabrane među pristiglih dvadesetak na ovogodišnji književni konkurs koji se, prema rečima predsednika društva Krešimira Tkalaca, po jednoj osobini razlikuje od prethodnih.

Osnovni kriterijum ovog konkursa koji je bio otvoren 24. septembra, jeste da su priče napisane na hrvatskom jeziku ili narečju, a prema rečima predsednice žirija, ove godine je, na njihovo zadovoljstvo, pristigao veliki broj stilski i žanrovski raznolikih priča, među njima i dve interesantne na kajkavskom narječju.

Od pristiglih priča izabrane su najbolje. Na trećem mestu je “Vidim sve u snovima”, Sanje Rotim, na drugo je priča Perice Vujića “Mama, zar opet plačeš”, dok je kao najboljom proglašena “Mala šetnja” autora Stjepana Crnića.

Program je upotpunjen je hrvatskom izvornom muzikom u izvedbi ženske pevačke grupe Stanislav Preprek koja ove godine proslavlja desetu godinu svog delovanja, dok njihov Književni klub slavi svoj sedamnaesti rođendan.

Manifestaciji su prisustvovali i Velimir Pleša, konzul Republike Hrvatske u Subotici, kao i Irina Papuga ispred Koordinacionog odbora društava za jezike, književnost i kulturu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.