Odjeci Pocket Globe festivala

VIDEO K9: Prostor Fabrike Studentskog kulturnog centra Novi Sad je od 9. do 11. novembra bio mesto održavanja drugog izdanja World Music Festivala "Pocket Globe".

0
39

“Pocket Globe” je krenuo kao serija koncerata na kojima su se predstavljali bendovi jednog od najmlađih muzičkih žanrova, world music, da bi prošle godine prerastao u festival kakav je, kako se pokazalo, potreban Novom Sadu.

I ove godine je festival predstavio muzičare sa različitih meridijana, počev od kvarteta Bombino i Nigera koji je nastupio već prve večeri promocijom svog novog albuma „Sahel“. Dobar uvod dao im je beogradski The Cyclist Conspiracy, koji takođe ima upravo objavljeni album „Mashallah Plan“.

Drugo veče publika je imala priliku da uživa u solo nastupima Jasne Jovićević, multiinstrumentalistkinje i kompozitorke i Ive Bittove, violinistkinje, pevačice i kompozitorke Ive Bittove, ovaj put sa svojim višedecenijskim prijateljem i saradnikom Vladimirom Vaclavekom, s kojim je održala i posebne festivalske radionice.

Poslednje veče u Fabrici otvorio je slovački sastav Nogaband, a za kraj festivala prisutne je oduševio nastup jedno od najvećih imena bogate italijanske etno scene, Stefana Saletija koji je nastupio sa svojim kvintetom Banda Ikona.

Recimo i da “Pocket Globe” u Novom Sadu organizuju udruženje Ring Ring i Muzički informativni centar Srbije, uz podršku Grada Novog Sada, međunarodnog projekta „Sounds of Europe“, , World Music asocijacije Srbije, Ministarstva kulture, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Francuskog instituta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.