Odgovornost za zaštitu dojenja

VIDEO K9: U Nacionalnu nedelju podrške dojenju Dom zdravlja Novi Sad uključio se kampanjom pomoći majkama da razumeju značaj dojenja i benefita koje ono donosi. Nacionalna nedelja podrške dojenju u našoj zemlji obeležavamo u 40. nedelji godine, jer toliko sedmica traje trudnoća, čime se simbolično ukazuje na trenutak otpočinjanja dojenja novorođenčeta.

0
20

Nacionalnu nedelju podrške dojenju ove godine obeležavamo od 4. do 10. oktobra pod sloganom: “Zaštita dojenja, zajednička odgovornost”.

Tokom pandemije dojilje najčešće muči pitanje da li smeju da doje svoje bebe ako su kovid pozitivne, kažu u Službi patronaže Doma zdravlja Novi Sad. Odgovor je pozitivan jer, kako navode, mame smeju i treba da doje i kada su kovid pozitivne.

Kada je u pitanju imunizacija protiv kovida, kaže Kristina Nedeljković načelnica Službe patronaže Doma zdravlja Novi Sad, dojilje takođe mogu da se vakcinišu i nakon toga nastave sa redovnim dojenjem bebe.

Nedeljković je poručila ženama koje su iz različitih razloga sprečene da doje svoje bebe da zbog toga nisu loše majke.

Dom zdravlja Novi Sad će u petak u podne putem ZOOM aplikacije imati onlajn predavanje o dojenju kojem će moći da se pridruže sve zainteresovane mame i trudnice putem linka koji će biti postavljen na društvenim mrežama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.