Odgovornost kreiranja javnih politika

VIDEO K9: Izgrađene institucije sa odgovornim profesionalnim pojedincima neophodni su za kreiranje i sprovođenje javnih politika, istakao je danas predsednik Pokrajinske vlade tokom prijema polaznika Regionalne akademije za kreiranje javnih politika u zgradi Banovine.

0
12

Za polaznike Regionalne akademije za kreiranje javnih politika na osnovu činjenica i predstavnike državnih administracija zemalja Zapadnog Balkana danas je upriličen prijem u Pokrajinskoj vladi.

Reč je o školi koju organizuje Regionalna škola za javnu upravu – RESPA, u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike i Univerzitetom u Novom Sadu.

U pitanju je pilot-projekat u regionu, čiji je cilj dalje jačanje kapaciteta državnih službenika u oblasti planiranja politika zasnovanog na dokazima i produbljivanje znanja o metodama i alatima koji mogu doprineti efikasnijem radu u tom složenom poslu.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, izjavio je da se Pokrajinska vlada od 2016. godine do danas drži ovakvih principa, a kao primere je naveo revitalizaciju sistema zdravstvene zaštite u Vojvodini, otvaranje novih radnih mesta i sprovođenje posebnih mera s ciljem da se zaustave negativne pojave u depopulaciji.

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su predstavnici državnih administracija Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije i Severne Makedonije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.