Odgovor RTV-a tema 11. protesta “1 od 5 miliona”

Ni jedan zahtev koji je inicijativa „1 od 5 miliona“ uputila RTV-u nije prihvaćen, a odgovor ove medijske kuće biće jedna od tema večerašnjeg, 11. po redu protesta u Novom Sadu, saopšteno je iz inicijative.

0
205

 

 

Protesti „Jedan od pet miliona“ održani su i sinoć u Zrenjaninu ,Somboru, Trsteniku, Kuršumliji, Obrenovcu i Topoli, večeras su u Novom Sadu i brojnim drugim gradovima u Srbiji.

Radio-televizija Vojvodine nije prihvatila nijedan od zahteva učesnika građanskog protesta “1 od 5 miliona” koji se odnose na ukupan rad i izveštavanje te medijske ustanove, kažu u inicijativi „1 od 5 miliona“.

“Poslovodstvo RTV-a se nije osvrnulo na ključni zahtev građana koji protestuju, u kojem se traži da ta medijska ustanova u svom informativno-političkom programu, pod istim uslovima koje imaju predstavnici vlasti, omogući i učešće opozicionim političkim strankama i drugim pokretima i organizacijama koje imaju kritički odnos prema stavovima i odlukama vlasti, kao i da objektivno i profesionalno izveštavanje mora postati konstanta u budućem radu RTV-a”, stoji u saopštenju inicijative.

U svom odgovoru RTV je odbacio ocene da pokrajinski javni servis ne prati redovno proteste pre svega u Vojvodini, a ključni zahtev inicijative okarakterisan je kao mešanje i pritisak na uređivačku politiku kuće i svakog urednika ponaosob, kao i kršenje medijskih zakona i kodeksa novinara.

Govornici na skupu ispred SNP-a večeras su balerina Bojana Leko, prof. dr Janko Veselinović i student i muzičar Nikola Sibinčić, a tokom protestne šetnje, ispred zgrade Radio televizije Vojvodine, kao i prošlog petka, učesnici pretesta emitovaće takozvani “Građanski dnevnik“ gde će biti pročitan odgovor javnog medijskog servisa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.