Odgovor Gradske uprave: Sunčana strana u prašini

VIDEO K9: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije našoj redakciji dostavila je odgovor na pitanja naših sugrađana iz Sunčane strane da li i kako bi mogao biti rešen problem prašine i buke sa kojom žive od početka izgradnje stanova za bezbednjake.

0
98

Stanovnici novosadskog naselja “Sunčana strana” požalili su se našoj televiziji na veliku količinu prašine i buku koja dopire sa gradilišta na kojem se grade stanovi za bezbednjake, o čemu je naša ekipa izveštavala prethodne nedelje.

Takođe, stanovnicima smeta što kamioni sa gradilišta prolaze između njihovih stambenih zgrada iako postoji put koji vodi ka Bulevaru vojovode Stepe ali se ne koristi jer je zabarikadiran. Kako su naši sagovornici naveli kamioni im ugrožavaju bezbednost i higijenu i zbog toga su se već žalili i inspekciji i nadležnom ministarstvu, ali, kako kažu, nisu dobili nikakav odgovor.

Naša redakcija je ovim povodom Gradskoj upravi uputila pitanje da li Grad ima neko rešenje koje bi ublažilo ove problema stanovnika “Sunčane strane” dok se stanovi za bezbednjake ne izgrade, kao i da li je moguće osloboditi pomenuti put za kamione sa gradilišta?

U odgovoru koji nam je stigao se navodi da se „radovi na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja izvode na osnovu ugovora koje je, u postupcima javnih nabavki, zaključila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Iz Gradske uprave dalje navode, da će u narednih nekoliko dana, znatno pre ugovorenog roka, koji ističe 4. aprila, biti u potpunosti završeni radovi na izgradnji infrastrukture za stambene blokove 1 i 2, nakon čega će novoizgrađene saobraćajne površine biti puštene u saobraćaj.

Dodaju i da su u toku radovi na infrastrukturnom opremanju stambenih blokova 3, 4 i 5, sa rokom završetka od 240 kalendarskih dana, kao i da se za potrebe izvođenja radova po ugovorima Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, za prolazak mehanizacije ne koristi pravac kroz naselje „Sunčana strana“.

Reč je o izgradnji 12 stambenih objekata za kolektivno stanovanje, sa ukupno 1.972 stanova koje finansira Republika Srbija, dok je Grad Novi Sad za izgradnju nedostajuće infrastrukture izdvojio milijardu i 400 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.