Odbornici u utorak o budžetu

VIDEO K9: Odbornici Novog Sada u utorak će razmatrati i završni račun gradskog budžeta za 2020. godinu. U predlogu ovog dokumenta koji je danas prihvati Savet za budžet i finansije Skupštine grada, stoji da su rashodi u prošloj godini realizovani za oko 12 posto manje od opredeljenih tridesetak milijardi dinara.

0
113

Završni račun budžeta Grada predstavlja konsolidaciju podataka iz godišnjih finansijskih izveštaja 25 direktnih korisnika gradskog budžeta Grada i 62 indirektna korisnika za koje je, u budžetskom smislu, odgovoran grad, a to su 13 ustanova kulture čiji je osnivač Novi Sad, Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo”, gradska Turistička organizacija i 47 mesnih zajednica.

Članovi Saveta za budžet i finansije prihvatili su većinom glasova predloženu odluke o završnom računu gradskog budžeta za 2020. godinu, prema kojem su ukupni tekući prihodi i primanja, sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, utvrđeni u iznosu od skoro 30 milijardi i 438 miliona, a ukupni rashodi i izdaci od skoro 26 milijardi i 520 miliona dinara, što je oko 88% od ukupno raspoređenih sredstava za finansiranje rashoda i izdataka korisnika budžeta u prošloj godini. Preostalih neutrošenih 12% biće preneto u budžet za ovu godinu.

Na realizaciju budžeta, kako je rečeno na sednici, uticalo je i vanredno stanje u Srbiji od 15. marta do 6. maja 2020. Konačnu reč o završnom računu gradskog budžeta za prošlu godinu daće odbornici Novog Sada na sednici zakazanoj za utorak, 27. aprila.

Konačnu reč o Završnom računu budžeta Novog Sada za prošlu godinu daće odbornici na sednici Skupštine grada u utorak, 27. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.