Odbornici u utorak i o gubicima SPENS-a

VIDEO K9: Poslovanje jednog od najvećih gradskih gubitaša, Sportskog i poslovnog centra Vojvodina, bio je glavna tema današnje sednice Saveta za za sport i omladinu Skupštine Novog Sada.

0
11

Programom investicionih aktivnosti novosadskog Javnog preduzeća ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina” Novi Sad za 2021. godinu, za kapitalne investicije planirana su sredstva iz budžeta Novog Sada u ukupnom iznosu od 310 miliona dinara.

Od toga je 190 miliona dinara predviđeno za rekonstrukciju postrojenja za pripremu bazenske vode bazena i radova na postavljanju pneumatske hale na SC „Sajmište“, a 120 miliona dinara za izradu projektno tehničke i investicione dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekta ovog preduzeća.

Sve pozicije iz Programa vezane za postupke javnih nabavki i potpisivanje ugovora sa odabranim ponuđačima biće odrađene u drugoj polovini ove godine, stoji u izveštaju o realizaciji ovog programa za period od 1. kanuara do 30. juna, koji su danas jednoglasno prihvatili članovi Saveta za sport i omladinu Skupštine grada.

Prihvaćena je i Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad u prvih šest meseci ove godine u kojoj stoji da je za to vreme SPENS prihodovao skoro  157, 5 miliona dinara, od kojih je više od 98% od sportskih delatnosti i od zakupa poslovnog prostora.

Rashodi, međutim iznose skoro 259 miliona dinara, a novac je potrošen uglavnom na zarade i naknade, troškove goriva, energije i amortizacije, pa je ovo Preduzeće ostvarilo gubitak nešto veći od 101 milion i 344 hiljade dinara.

Prema danas prihvaćenim izmenama Odluke o Programu investicionih aktivnosti SPENS-a u ovoj godini, iz gradskog budžeta biće izdvojeno dodatnih 50.000.000 dinara kao i oko 2,8 miliona iz budžeta Vojvodine, a ova sredstva biće utrošena na rekonstrukciju postrojenja za pripremu bazenske vode malog bazena, za nabavku platformi i startnih blokova za olimpijski bazen, te na radove koji obuhvataju kompletnu zamenu postojeće i izgradnju nove podloge na otvorenom košarkaškom terenu SC „Sajmište“.

Predloženom odlukom o Programu ekonomskog oporavka ovog javnog preduzeća od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledica epidemijekorone za ovu godinu, koja je takođe usvojena, planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 94.000.000 dinara iz tekućih subvencija budžeta Grada, od kojih je 44.000.000 dinara predviđeno za zarade i ostale naknade prema zaposlenima, 20.000.000 dinara su obaveze po redovnim računima za električnu energiju za 2021. godinu i 30.000.000 dinara su obaveze po redovnim računima za grejanje ,,Novosadskoj toplani“.

Na današnjoj sednici usvojen je i zajedno sa ostalim predlozima, informacijom i izveštejem upućen na dalje razmatranje Skupštini Grada i Predlog o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja SPENS-a za 2021. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.