Odbornici u sredu i o direktorima javno-komunalnih preduzeća

VIDEO K9: Na sednici Skupštine grada u sredu će biti reči i o izboru direktora tri javno-komunalna preduzeća.

0
255

Za sredu je najavljeno zasedanje gradskog parlamenta na čijem će dnevnom redu, između ostalog, biti i predlozi odluka i rešenja koja su na današnjoj sednici usvojili članovi Saveta za komunalne delatnosti Skupštine grada.

“Na dnevnom redu je predlog izmene programa poslovanja JKP Novosadska toplana, gde je suština da se menja cena grejanja, odnosno, smanjuju se prihodi i smanjuju se rashodi preduzeća. Toplana sa 93 dinara smanjuje cenu na 90 dinara po m2 za građanstvo i sa 231 dinar na 226 dinara za za toplu potrošnu vodu”, rekao je Slobodan Veselinović, predsednik Saveta za komunalne delatnosti.

Cene su razlog zbog kojeg se na sednici raspravljalo i o izmeni Programa poslovanja Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“.

“Uvodi se kategorija ‘Učesnici oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine i rata 1999. godine’ u cenu povlaštenih karata”, kazao je Veselinović.

Savet je prihvatio i predloge odluka o sprovođenju javnih konkursa za izbore direktora Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ Novi Sad, kao i javno – komunalnih preduzeća „Novosadska toplana“ i „Lisje“.

“Kod ‘Novosadske toplane’ imamo istek četvorogodišnjeg mandata, kao i kod ‘Lisja’, a kod JGSP-a imamo istek v.d. stanja od jedne godine i biraće se novi direktor”, dodao je Veselinović.

Prihvaćeni predlozi upućeni su Skupštini grada o kojima će odbornici raspravljati na sednici u sredu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.