Odbornici u ponedeljak o budžetu

VIDEO K9: U ponedeljak, 29. novembra, zasedaće odbornici Novog Sada, a na dnevnom redu gradskog parlamenta naći će se i Izveštaj o izvršenju budžeta Novog Sada za prvih devet meseci ove godine, koji je danas prihvatio Savet za budžet i finansije.

0
7

Članovi Saveta za budžet i finansije prihvatili su na današnjoj sednici Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Novog Sada u periodu od 1. januara do 30. septembra 2021. godine i uputili ga na razmatranje odbornicima Skupštine Novog Sada koji će zasedati u ponedeljak.

Prema ovom izveštaju, prihodi i primanja u gradsku kasu iz svih izvora sredstava iz budžeta, sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, u prvih 9 meseci ove godine ostvareni su u iznosu od 25.822.127.753,84 dinara, što je za 2,7 odsto veće od planiranih u ovom periodu i čini 77,05 odsto planiranih sredstava na godišnjem nivou.

Ukupni rashodi i izdaci budžeta u istom periodu izvršeni su u iznosu od 18.010.585.906,44 dinara, što je 71,65 odsto u odnosu na planove za prvih devet meseci ili 53,7 odsto planiranih rashoda i izdataka za celu godinu. Odstupanja između planiranih i izvršenih rashoda i izdataka nastala su pošto je, kako je objašnjeno, zbog proceduralnih razloga realizacija stvorenih obaveza po podnetim zahtevima na kraju izveštajnog perioda usledila po završetku tog perioda, kao i zbog toga što svi planirani rashodi u izveštajnom periodu nisu mogli da budu realizovaniu do kraja tog perioda, zbog utvrđenih rokova u kojima se izvršavaju, a za određene rashode i izdatke zbog započetog, a nedovršenog postupka javne nabavke, odnosno zbog postupanja u skladu sa ugovorenom dinamikom izvođenja radova i sprovođsnja plaćanja posle izveštajnog perioda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.