Odbornici u petak o SPENS-u

SPENS je u prvih devet meseci ove godine poslovao sa gubitkom većim od 124 miliona dinara, a raspisan je i javni konkurs za novog direktora ovog Javnog preduzeća, stoji u informaciji koju je danas razmatrao Savet za sport i omladinu gradskog parlamenta.

0
22

Javno preduzeće „Sportski i poslovni centar Vojvodina“, popularni novosadski SPENS, u prvih devet meseci poslovao je sa gubitkom u iznosu većem od 124 miliona dinara, a planiralo je dobitak od 54 hiljada dinara, konstatovano je na današnjoj sednici Saveta za sport i omladinu.

Skoro 98 posto od ostvarenih 223,5 miliona dinara prihoda u ovom periodu su od sportskih delatnosti i prihodi od zakupa poslovnog prostora. Istovremeno je potrošeno skoro 348 miliona dinara, uglavnom na zarade i naknade zaposlenima i troškove goriva, energije i amortizacije. U izveštaju o poslovanju preduzeća tokom epidemija virusa Covid-19 stoji da su umanjeni prihodi po osnovu izdavanja poslovnog i reklamnog prostora, kao i ugovorenih kulturnih i sportskih dešavanja. Radovi na obnovi zatvorenog bazena i prostorija u funkciji bazena privode se kraju, a sredstva za to u iznosu od 75.000.000 dinara obezbeđena su iz gradskog budžeta, uz donaciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije od 35.000.000 dinara. Članovi Saveta za sport i omladinu usvojili su i Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora ovog javnog preduzeća i uputili ga odbornicima Skupštine Novog Sada koji će o tome raspravljati u petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.