Odbornici u petak o rebalansu gradskog budžeta

VIDEO K9: Rebalans budžeta za 2018. godinu svakako će biti jedna od glavnih tema rasprave novosadskih odbornika na sednici Skupštine grada zakazanoj za petak. Predlog odluke o izmenama i dopunama tekućeg gradskog budžeta usvojili su danas članovi Saveta za budžet i finansije.

462

Članovi gradskog Saveta za budžet i finansije uzeli su u obzir u obzir nove projekcije sredstava iz budžeta i dodatnih prihoda, kao i deo prenetih neutrošenih sredstava iz ranijih godina u ukupnom iznosu od preko 6.670.000.000 dinara, koji se raspoređuje ovim predlogom, tako da ukupna sredstva za potrošnju u ovoj godini iznose više od 27.880.000.000. dinara, odnosno povećana su za skoro 14%.

“Taj novac suštinski se izdvaja i za kapitalna ulaganja. Utvrđenim budžetom za 2018. godinu, koji smo u decembru mesecu prošle godine usvojili, 7 milijardi i 100 miliona je bilo predviđeno za kapitalne investicije. Sada taj iznos dostiže 9 milijardi i 800 miliona. Najveći deo tog novca se usmerava na razne kapitalne objekte”, rekao je Petar Ćirović, peredsednik Saveta za budžet i finansije.

Izmenama budžeta grada previđena je preraspodela oko 3,3 milijardi dinara koji su ostali iz prošlogodišnjeg budžeta. Prema rečima Ćirovića, najveći deo tog novca će biti usmeren na kapitalne projekte, poput izgradnje prečistača otpadnih voda u Begeču, renoviranja cevovoda u kanalu ,,Suhova bara” u Begeču ili završetka kanalizacije u Veterniku i Rumenki.

“Imamo radove i u Kisaču, odnosno na Čeneju, tako da je sve u sklopu završetka kanalizacionih radova. Sentandrejski bulevar odnosno ulica Sentandrejski put će konačno ove godine početi da se radi. Izdvaja se oko 200 miliona dinara za nabavku goriva Gradskom saobraćajnom preduzeću, zatim se povećava iznos za predškolsku ustanovu odnosno za sve one roditelje čija su deca upisana i u privatni vrtić, odnosno taj iznos za subvencije”, naveo je Ćirović.

140 miliona dinara će biti uloženo i za fasade zgrada u Novom Sadu, kaže Ćirović i dodaje da je to planirano u sklopu uređenje grada koji će biti Evropska prestonica kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.