Odbornici u petak o budžetu

VIDEO K9: U petak će biti održana treća sednica Skupštine Novog Sada na kojoj će odbornici, između ostalog, usvojiti i završni račun budžeta grada za prošlu, kao i Izveštaj o izvršenju budžeta Novog Sada za prvih 6 meseci ove godine.

14

Predloge odluka o završnom računu budžeta grada Novog Sada za 2019. godinu, o dopuni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, zatim o dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji Grada kao i Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Novog.

Sada za prvih šest meseci ove godine, prihvatio je Savet za finansije i uputio ih na usvajanje odbornicima koji će zasedati u petak.

U obrazloženju prvog predloga stoji da na kraju 2019. godine ukupno ostvarena sredstva budžeta iznose blizu 30 milijardi dinara ili skoro 99% godišnjeg plana, dok su ukupni rashodi i izdaci iz svih izvora finansiranja budžetskih sredstava izvršeni u iznosu od nešto više od 25 milijardi dinara ili 82,63% godišnjeg plana.

Manji procenat realizacije rashoda i izdataka ukazuje da neki od planiranih projekata i aktivnosti nisu ostvareni u željenom obimu ili nisu ostvareni uopšte, zbog čega, na kraju, ni ukupna budžetska potrošnja nije u planiranim okvirima.

Predlozima odluka o dopuni Odluke o lokalnim komunalnim taksama i o dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji Novog Sada, predviđeno je, kako je rečeno, uvođenje olakšice obveznicima naknade za korišćenje prostora na javnoj površini u poslovne i druge svrhe tako što se umanjuje naknada za 99% radi ublažavanja posledica epidemije i omogućavanja njihove likvidnosti.

Umanjenje je predviđeno za postavljanje kioska, letnjih i zimskih bašti, pokretnih tezgi za izlaganje i prodaju robe i uređaja za kokice, ali ne i za prodaju štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda starih i umetničkih zanata i domaće radinosti.

Savet za finansije prihvatio je i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Novog Sada u udeo Grada Novog Sada u kapitalu Preduzeća za vodne puteve Ivan Milutinović – PIM a.d. Beograd i otpisu potraživanja ovom privrednom društvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.