Odbornici u petak i o komunalnim temama

0
76

Predlog odluke o izmenama Odluke o Programu održavanja objekata putne privrede za 2023. godinu usvojili su danas većinom glasova članovi Saveta za komunalne delatnosti.

Ovim izmenama planirana su dodatna sredstva u iznosu od 200 miliona dinara koja predstavljaju transfer iz pokrajinskog budžeta, a namenjena su za održavanje putne privrede.

Članovi saveta su prihvatili predloge odluka o izmenama Odluke o Programu investicionih aktivnosti i usluga iz delatnosti Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ Novi Sad za 2023. godinu i o Programu investicionih aktivnosti nabavke i postavljanja kontejnera za primarnu separaciju otpada u ovoj godini.

Predloženim izmenama će Čistoća iz gradskog budžeta dobiti 78 miliona dinara za nabavku tri autočistilice i 20 miliona dinara za kupovinu i postavljanje kontejnera za primarnu separaciju.

Takođe je prihvaćeno i nekoliko predloženih izveštaja.

Na sednici je prihvaćen je Izveštaj Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ o tekućim subvencijama za period januar – jun 2022. godine, kao i Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti ovog preduzeća za period januar – jun 2022. godine.

Na sednici su prihvaćeni i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja JKP „Čistoća“, zatim Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja JKP „Put“, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“, sve za 2023. godinu.

Sednica Skupštine Novog Sada na kojoj će odbornici dati konačnu reč o ovim predlozima zakazana je za petak, 10. februara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.