Odbornici sutra o SPENS-u

VIDEO K9: Pred odbornicima Skupštine grada sutra je novo zasedanje, a među brojnim temama o kojima će raspravljati je i sudbina jednog od najvećih gradskih dužnika, Sportsko poslovnog centra Vojvodina. Vladajuća većina predložila je da dug SPENS-a od pola milijarde dinara, pređe u trajni ulog Grada u kapital ovog preduzeća.

0
205

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada sutra će biti i predlog o kredinom zaduženju SPENS-a u iznosu do 100 miliona dinara, kojim bi bile isplaćene otpremnine za 70 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Sa novim zaduživanjem SPENS-a, koji je opterećen brojnim problemima i važi za jednog od najvećih gradskih gubitaša, ne slaže se većina opozicionih stranaka u gradskom parlamentu.

Spens je 2017. godinu završio sa gubitkom od čak 307 miliona dinara, dok je minus iz prethodnih godina veći od 719 miliona. Višegodišnjim gubitkom SPENS je, uz Apoteku “Novi Sad” i JKP “Stan”, postao jedan od glavnih problema Grada.

Stoga je Novi Sad nedavno objavio neobavezujući poziv o zainteresovanosti za upravljanje SPENS-om koji je istekao 15. februara, ali zainteresovanih za taj poduhvat nije bilo.

Osim ove teme, pred odbornicima će se sutra, između ostalog, naći i izveštaji sa sednica Saveta gradskih uprava, ali i niz predloga iz oblasti urbanizma, obrazovanja, kulture i zdravstva.

Bojkota skupštinskog zasedanja, po uzoru na one iz republičke i pokrajinske skupštine, najverovatnije neće biti, s obzirom da je Demokratska stranka jedina od opozicionih u gradskoj skupštini koja je potpisnica Sporazuma sa narodom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.