Odbornici sutra o planovima i izveštajima

VIDEO K9: Za sutra u 10 sati zakazana je sednica gradskog parlamenta. Kako je najavljeno, pred odbornicima će se naći više od dvadeset tačaka dnevnog reda, među kojima su najvažinije izveštaji o poslovanju u prethodnoj godini, kao i planovi rada u narednih devet godina.

0
455

Na sutrašnjoj sednici trebalo bi da bude doneta odluka o formiranju mreže ustanova koje obavljaju predškolsku delatnost.

Ova odluka suštinski neće ništa promeniti, ali će organizacija Predškolske ustanove biti uređena u skladu sa Zakonom koji propisuje da predškolska ustanova može da ima najviše sto vaspitnih grupa, dok je dosaadašnje Radosno detinjstvo imalo organzovan rad u 663 vaspitne grupe, te će se formiranjem mreže ispunuti zakonska obaveza i biti formirano osam predškolskih ustanova.

Na sednici bi trebalo da bude usvojen i dugoročni i srednjeročni plan poslovne strategije i razvoja JGSP-a, Puta i Parking servisa. Manje-više, sva preduzeća su uglavnom anvela iste ili slične strategijske ciljeve među kojima povećanje dostupnosti usluge, veća pouzdanost pruženih usluga i bolji kvalitet pruženih usluga, kao i jačanje kadrovskih kapaciteta, investiranje u vozila i opremu i u razvoj informacionog sistema u cilju otpimizacije i praćenja učinka.

Što se tiče JKP Puta, on uglavnom planira povećanje fizičkog obima proizvodnje, rast produktivnosti, smanjenje troškova i smanjenje povreda na radu, kao i racionalizaciju radne snage, modernicaziju i osavremenjavanje sredstava rada kroz nabavke nove opreme.

U planu razvoja Parking servisa je navedeno da će nastaviti sa radom na boljem kvalitetu pruženih usluga, jačanju kadrovskih kapaciteta i investiranja u vozila i opremu. Takođe, daće i podršku što većoj upotrebi bicikala kao prevoznog sredstva. Sem toga planirana je i kupovina Kipera i zimske opreme za održavanje površina. Takođe, preduzeće je planiralo i 30% povećanje troškova za zarade i druga lična primanja u periodu od narednih devet godina.

JGSP je u svom planu naveo slične ciljeve kao i prethodna dva preduzeća, s tim da su naveli da planiraju da u narednim godinama vrše prostu reprodukciju voznog parka, što znači nabavka novih vozila do 10% od broja vozila u parku. U planu je nabavka autobusa na gas, dizel i električni pogon, a planairano je i uvođenje elektronskog sistema naplate usluge prevoza. Takođe, u narednom periodu ovo preduzeće ćera diti i na poboljšanju uslova za rad u radionicama za popravku autobusa, rekarosirati autobuse i ulagati u infomarcioni sistem.

Na dnevnom redu će se naći i program rada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Apoteke Novi Sad, Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika i studenata za ovu godinu.

Poslednje tačke rezervisane su za usvajanje izveštaja o radu Doma zdravlja ta 2016. godinu, kao i svih ustanova kulture čiji je osnivač grad Novi Sad.

Iako je na prethodnoj sednici bilo reči o tome da sledi rebalans budžeta koji bi trebalo da bude preraspoređen višak sredstava od dve milijarde dinara koji je ostvaren tokom prošle godine, za sada rebalans još uvek nije u najavi, što znači da bi se o njemu moglo govoriti na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.