Odbornici sutra o gradskom prevozu

VIDEO K9: Za sutra je zakazana 24. redovna sednica gradskog parlamenta na kojoj bi odbornici, između ostalog, trebalo da donesu odluku o promeni zonsko-tarifnog sistema. Ovo bi, prema pisanju lokalnih medija, mogao biti uvod u poskupljenje usluga Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća u gradu.

0
328

Na dnevnom redu sutrašnje sednice gradske Skupštine je i Predlog odluke o zonsko-tarifnom sistemu sa koeficjentima i granicama zona u gradskom i prigradskom saobraćaju, a na osnovu kojeg se utvrđuju cene usluga javnog prevoza.

Nacrt odluke predviđa da se zadrži isti koeficijent u Novom Sadu, u šta spadaju i Sremska Kamenica i Petrovaradin, dok će u preostale četiri zone koeficijenti biti smanjeni.

Tako će u II zoni koja obuhvata Popovicu, Paragovo, Nove Ledince, Bukovac, Tekije, Rumenku, Veternik i Rimske Šančeve koeficijent biti smanjen sa 2 na 1,7, u zoni III gde su Stari Ledinci, Kać i Futog koeficijent će biti smanen sa 2,5 na 2,1, u IV zoni koja obuhvata Budisavu, Čenej, Kisač i Begeč sa tri na 2,5, dok se u V zoni gde su Stepanovićevo i Kovilj, koeficijent smanjuje sa 3,5 na tri.

To bi značilo da će prevoz ka preigradskim naseljima ostati skoro nepromenjen ili bi bi mogao ček biti i jeftiniji.

Na predloženi nacrt odluke Gradska uprava za propise nije imala primedbe, a konačnu odluku o promeni zonsko-tarifnog sistema doneće odbornici na sutrašnjoj sednici.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.