Odbornici sutra o budžetu grada

VIDEO K9: Na sednici Skupštine Novog Sada odbornici će sutra, između ostalog, razmatrati Predlog o izmenama Odluke o gradskom budžetu za 2021. godinu.

0
12

Sutra zasedaju odbornici Skupštine grada na čijoj će sednici jedna od glavnih tema biti Predlog o izmenama Odluke o gradskom budžetu za 2021. godinu. 

Prema ovom Predlogu, budžet je utvrđen u iznosu od blizu 34,5 miliona dinara.

Kako je obrazloženo, drugim rebalansom budžeta, na prihodnoj strani povećana su sredstva po osnovu tekućih prihoda, imajući u vidu ostvarenje prihoda u proteklih devet meseci i, na osnovu toga, izvršenu procenu njihovog ostvarenja do kraja godine, dok su smanjena primanja od prodaje finansijske i nefinansijske imovine.

Kako je navedeno u obrazloženju Predloga odluke o izmenama i dopuni Odluke o zaduživanju Grada Novog Sada kod Evropske banke za obnovu i razvoj, tehnička kompleksnost projekta, angažovanje konsultanta koji sprovodi tehničku analizu, pripremu tenderske dokumentacije i procenu uticaja na životnu sredinu, uticali su da se aktivnosti oko projekta produže i neke prenesu u 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada zakazanoj za sutra je i niz predloga o izradi, izmenama ili dopunama regulacionih planova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.