Odbornici sutra i o položaju Roma

VIDEO K9: Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada biće razmatran i Predlog lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Novom Sadu u naredne tri godine.

0
30

Savet za zdravstvenu, socijalnu zaštitu i brigu o deci i porodici Skupštine Novog Sada razmatrao je danas predložene izmene Rešenja o obrazovanju i imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Međusektorskog radnog tela za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece, kao i Predlog lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Novom Sadu za period 2023-2026. godine.

Reč je o planskom dokumentu kojim se, kako je rečeno na sednici, obezbeđuje kontinuitet delovanja u narednom periodu, doslednim sprovođenjem ciljeva, mera i aktivnosti dafinisanih prethodnim LAP-om, koje Grad godinama sprovodi sa ciljem stvaranja uslova za poboljšanje položaja pripadnika romske zajednice, kao i smanjenja jaza između Roma i Romkinja i ostalih stanovnika Novog Sada. Lokalnim akcionim planom definisani su osnovni pravci delovanja, uz jasne mehanizme pomoću kojih se može pratiti ostvarivanje postavljenih ciljeva. O ovim predlozima izjasniće se odbornice i odbornici na sutrašnjoj sednici Skupštine grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.