Odbornici sutra i o planu Veternika

VIDEO K9: Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Veternik prihvatili su danas članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku i uputili ga na usvajanje Skupštini Novog Sada.

0
23

Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Veternika, kojima će biti omogućeno usaglašavanje pravila uređenja i građenja u građevinskom području ovog naselja, prihvatili su danas članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku Skupštine Novog Sada.

Cilj izrade i donošenja odluke o izmenama i dopunama Plana je preispitivanje pravila uređenja i pravila građenja kao i planiranih namena utvrđenih Planom generalne regulacije naseljenog mesta Veternik i njihovo precizno i jasno definisanje, uz predviđanje mogućnosti odstupanja.

Ovom odlukom između ostalog, kako je rečeno, biće preispitani urbanistički parametri na osnovu analize postojeće urbanističke dokumentacije, terenskih istraživanja i potreba korisnika obuhvaćenog prostora i utvrđena nova pravila uređenja i pravila građenja na način da se omogući neometano sprovođenje Plana, što se odnosi i na stadion u Veterniku.

O predloženim  izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Veternika konačnu reč daće odbornice i odbornici Novog Sada na sutrašnjoj sednici Skupštine grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.