Odbornici sutra i o Čistoći i Agenciji za energetiku

VIDEO K9: Na sutrašnjoj sednici Skupštine Novog Sada biće reči i o investicionom poslovanju Javnokomunalnog preduzeća Čistoća i Agencije za energetiku. Predložene izveštaje juče su usvojili članovi Saveta za zaštitu životne sredine.

0
115

Članovi Saveta za zaštitu životne sredine Skupštine Novog Sada većinom glasova prihvatili su Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti nabavke i postavljanja kontejnera za primarnu separaciju otpada na teritoriji Grada Novog Sada za 2022. godinu Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća.

Kako stoji u ovim izveštajima, “Čistoći”  u 2022. godini preneseno je iz gradskog budžeta, na ime kapitalnih subvencija, skoro 20 miliona dinara za postavljanje kontejnera za primarnu separaciju otpada i taj novac je u celosti utrošen za postavljanje 28 podzemnih kotejnera.

Čistoći je iz budžeta Novog Sada, na ime kapitalnih subvencija, u prošlog godini prebačen iznos od milion i 192 hiljade dinara kojim je avansno plaćena izrada projektno-tehničke dokumentacije za mobilnu stanicu za pretovar otpada, a ugovoreni rok za izradu te dokumentacije je bio 15. april ove godine.

Na sednici je prihvaćen i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu i završni račun gradske Agencije za energetiku, kojoj su iz budžeta grada tokom prošle godine preneta sredstva u iznosu od oko 15 miliona i 663 hiljade dinara za finansiranje troškova zarada i naknada zarada, troškova poreza i doprinosa na zarade na teret poslodavca, troškova naknada članovima Upravnog odbora, kao i troškova konsalting usluga. Agencija je u 2022. godini ostvarila prihode od naknade izdavanja energetskih licenci u iznosu malo većem od 3 miliona i 110 hiljada dinara.

Ovi izveštaji i predlozi koje su juče prihvatili članovi Saveta za zaštitu životne sredine upućeni su na usvajanje odbornicima Skupštine Grada koji će zasedati u petak, 12. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.