Odbornici o urbanizmu i komunalnim temama

VIDEO K9: Među 34 tačke dnevnog reda o kojima su danas raspravljali odbornici Novog Sada, najveći broj njih odnosio se na urbanističke planove i komunalne teme. Za opoziciju su bila značajna i neka kadrovska rešenja, izbor nove članice Gradskog veća i direktora Čistoće.

0
36

Odbornici Novog Sada usvojili su danas izmene Odluke o Programu održavanja objekata putne privrede za ovu godinu, kojima je iznos sredstava iz gradskog budžeta za 2023. godinu za ove namene uvećan sa jedne i po milijarde na 1,7 milijardi dinara, zahvaljujući  uvećanju transfera iz Budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine za još 200 miliona.

Desetak tačaka dnevno reda odnosilo se na planove generalne i detaljne regulacije kao i na odluke o izmenama i izradi urbanističkih planova. Tema sednice bila su i poslovanja i investicione aktivnosti gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća Čistoć, Vodovod i kanalizacija, Put i JGSP Novi Sad.

Odbornici SRS fokusirali su se na predložene kadrovske promene i izbor nove članice Gradskog veća koji su usledili nakon isključenja POKS-a iz gradske vlasti zbog razmimoilaženja o načinu vođenja politike prema Kosovu i Metohiji.

Na sednici je usvojena i Odluka o utvrđivanju programskih i projektnih aktivnosti kao nasleđa Projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, kojom su definisani način realizacije i finansiranja, kao i subjekti nadležni za sprovođenje programskih i projektnih aktivnosti.

Ovom odlukom precizirano je i trajno nasleđe Projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, u šta spadaju kulturne stanice, kreativni distrikt i programski lukovi, dok se sredstva za aktivnosti iz ove odluke koje realizuje Fondacija planiraju u budžetu Grada, u okviru godišnjeg finansijskog plana Kulturnog centra Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.