Odbornici o urbanističkim problemima

VIDEO K9: Osam regulacionih planova našlose, između ostalog, pred odbornicima Novog Sada na sednici Skupštine grada koja je održana danas.

0
630

Akcenat na 35. sednici gradskog parlamenta su mahom bili detaljni planovi regulacionih rešenja novih urbanističkih planova.

Na kritike opozicije upućene vlastima da izlazi u susret investitorima i dozvoljava zidanje solitera bez zelenila, parkinga i drugih neophodnih javnih sadržaja, odbornici pozicije su negirali navodeći da se bave rešavanjem urbanističkih problema preostalih koje su napravili oni koji su pre njih bili na vlasti.

“Svi smo svedoci da zaista Grad Novi Sad ima probleme. Možete da birate kvart u kome ćete ući i tek onda prepoznati probleme koji u svakom delu grada, a to su nedostatak parking prostora, zelenih površina, česta je situacija da pešaci idu ulicom jer su trotoari zauzeti, jednostavno velika koncentracija stanovnika na izuzetnom malom prostoru. Kada je projektovan Grad NS sa svojom mrežom saobraćajnica nije projektovan da u ovim centralnim delovima grada bude ovoliki broj stanovnika”, rekao je Lazar Kanjerić, odbornik SRS.

Pred odbornicima su se, osim toga, na dnevnom redu našli i izveštaj o investicijama “Parking servisa” u prošloj godini, prema kojem je ovo preduzeće utrošilo sredstva koja su im bila namenjena iz gradskog budžeta za realizaciju planiranih investicija.

Odbornici su raspravljali i davanju saglasnosti da Gradski džudo savez Novog Sada i Konjički savez Novog Sada mogu da koriste u svom nazivu ime Novi Sad, zatim o predlogu odluke o postavljanju spomen-obeležja olimpijcu i arhitekti Momčilu Tapavici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.