Odbornici o urbanističkim planovima

VIDEO K9: Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine grada razmatrali  oko 50 tačaka, među kojima su i predlozi odluka o izmenama i dopunama generalne i detaljne regulacije prostora nekoliko lokacija u Novom Sadu

0
18

Na današnjoj sednici, Skupština grada usvojila je, između ostalog, 14 urbanističkih planova, među kojima su oni koji regulišu dogradnju i modernizaciju Najlon pijace i uređenje parkinga kod Mosta slobode.

Doneta je i odluka o osnivanju mreže javnih ustanova koje će obavljati delatnost predškolskog vaspitanja, što, kako navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, neće dovesti do gašenja PU “Radosno detinjstvo”, već predstavlja usklađivanje sa Elaboratom o mreži vrtića do 2029.

Brojne teme su bile pred novosadskim odbornicima – od planskih dokumenata, izveštaja lokalnog ombudsmana i Pravobranilaštva, pooštravanja kaznene politike za ispuštanje otpadnih materija u kanalizaciju, do realizacije investicija.

Poslednjih nedelja u Novom Sadu i okolini bilo je nekoliko ozbiljnih požara, te je posebna pažnja posvećena zaštiti od požara, uz poruku da je važno ulagati u preventivu, podizanje svesti građana, ali i u bezbednosne službe. Protekle decenije, prema rečima čelnika, grad je za tu namenu uložio više od 140 miliona dinara.

Odbornici su olučili i da na čelu Kulturnog centra Novog Sada i u naredne četiri godine bude dosadašnji direktor Bojan Panaotović, a imenovan je i v. d. direktora novog Javnog komunalnog preduzeća “Regionalni centar za upravljanje otpadom”.

Izvesno je ida je ovo jedno od poslednjih zasedanja gradskog parlamenta u ovom sazivu, s obzirom na to da su lokalni izbori najavljeni za 2. jun.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.