Odbornici o rebalansu gradskog budžeta

VIDEO K9: Rebalans budžeta za 2021. godinu bio je jedna od najzanimljivijih tačaka dnevnog reda današnje sednice Skupštine Novog Sada. Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da grad ima rekordan budžet od skoro 33 i po milijarde dinara. Odbornici opozicionih stranaka, međutim, nisu glasali za predloženi rebalans, jer smatraju da on nije dobro planiran i da može doći do odstupanja u njegovoj realizacija u drugoj polovini godine.

0
81

Glavna tačka 15. sednice Skupštine grada Novog Sada odnosila se na predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2021. godinu.

Budžet grada, prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, iznosi rekordnih 33 milijarde i 500 miliona dinara. Gradski budžet je, u odnosu na početak godine, uvećan za 15,54 osto što, rekao je Vučević, “oslikava snagu Novog Sada“.

Za najveći budžet u istoriji grada Vučević kaže da su zaslužni veći porezi na zarade, isplate investitora za uređivanje građevinskog zemljišta, povećana gradnja i porez na imovinu.

Sa druge strane, odbornici Demokratske stranke Srbije smatraju da budžet grada Novog Sada nije planiran dovoljno precizno, dok se rebalans radi u kratkim vremenskim razmacima. Protiv predloženog rebalansa budžeta je i Srpska radikalna stranka u kojoj sumnjaju da može doći do velikog odstupanja u realizaciji, kako prihoda, tako i rashoda u drugoj polivini godini.

Odbornici su danas razmatrali više od 100 tačaka dnevnog reda, između ostalog i Izveštaje o realizaciji poslovanja javno komunalnih preduzeća, predloge rešenja o imenovanju njihovih direktora, odluka o postavlju biste dr Petra Švarca u Novom Sadu te program uređenja građevinskog zemljišta za 2021. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.