Odbornici o rebalansu budžeta

VIDEO K9: Rebalans gradskog budžeta za 2020. bio je jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda poslednje sednice Skupštine Novog Sada u ovoj godini.

0
15

Pred odbornicima se na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine Grada Novog Sada, našao Predlog o izmenama Odluke o budžetu grada Novog Sada za 2020. godinu.

Reč je, prema rečima gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića, o tehničkom rebalansu gradskog budžeta.

Rebalansom je prerasporođeno 802 miliona dinara i to za podršku preduzećima čije je poslovanje, kako je rečeno, ugroženo.

Takoće JGSP, koje mesečno gubi 130 miliona dinara, dobiti 300 miliona dinara, za SPENS je izdvojeno 178 miliona, a 30 miliona za Parking Servis. Novac je opredeljen i za projekat Novi Sad Evropska prestonica kulture, ali i za sudske kazne u iznosu od 120 miliona dinara.

Odbornici opozicionih stranaka ne slažu se sa predloženim rebalansom. Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije nije podržala ovaj Predlog, jer se, kako kažu, on vrši u 5 do 12. Smatraju da nije dobro da se rebalans radi za tako kratko vreme i da su svi pomenuti problemi mogli i ranije da se predvide.

Odbornici su danas, između ostalog usvojili i Predlog detaljne regulacije prostora za poslovanje u severnom delu Stepanovićeva, ali i više drugih planova generalne regulacije u ostalim delovima grada. Dat je i niz saglasnosti za poslovanje javnih preduzeća i kulturnih ustanova na području Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.