Odbornici o rebalansu budžeta

VIDEO K9: Uoči današnje sednice Skupštine Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da je budžet grada premašio rekordnih 30 milijardi dinara, dok su odbornici malobrojne opozicije najavili da neće podržati ovakav rebalans jer, kako navode, politiku stalnog suficita ne smatraju efikasnom za privredu i građane.

0
28

Pred odbornicima na današnjoj, 4. po redu radnoj sednici Skupštine Novog Sada, našlo se gotovo 100 tačaka dnevnog reda, među kojima je najvažnija odluka o rebalansu gradskog budžeta za tekuću godinu.

Budžet Novog Sada je, prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, premašio rekordnih 30 milijardi dinara i iznosiće gotovo 30 milijardi i 200 miliona, što je povećanje za 3,67% u odnosu na početak godine.

Vučević je podsetio da je budžet grada 2010. godine iznosio 12,5 milijardi dinara, dok je danas gotovo tri puta veći. Naglasio je i da jeu periodu krize izazvane epidemijom virusa Covid 19, Grad zadržao sve one stavke koje su neophodne za njegov razvoj. Vučević je dodao i da je zadržana kapitalna struktura budžeta, odnosno, 34,6% budžeta je izdvojeno za kapitalne investicije.

Sa pozitivnim viđenjem na budžet, kakav ima vlast, ne slaže se i opozicija. Srpski radikali protive se predloženom rebalansu budžeta, jer, kako kažu, on ne donosi ništa novo u odnosu na prethodne godine.

U Demokratskoj stranci Srbije kažu da je skoro celokupan iznos rebalansa bio predviđen još prošle godine. Ovakav rebalans nisu podržali jer smatraju da, kako kažu, politika stalnog suficita nije dobra, da se na takav način uzima više od građana i privrede, te da taj novac može biti bolje preusmeren na način da omogući bolji život građanima.

Pored rebalansa budfžeta, odbornici gradskog parlamenta su usvajali i izveštaje o programima poslovanja gradskih službi i preduzeća te niz urbanističkih odluka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.