Odbornici o poslovanju gradskih preduzeća

VIDEO K9: Najveći broj tema o kojima su raspravljali odbornici Novog Sada danas, na poslednjoj sednici Skupštine grada u ovoj godini, odnosio se na programe poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća u 2023.

0
25

Najveći broj tačaka dnevnog reda današnje sednice gradskog parlamenta oslonjen je na prethodno usvojen budžet Novog Sada za narednu godinu i tiče se poslovanja gradskih preduzeća, ustanova i institucija u 2023. godini, kojima su, između ostalog, definisani ciljevi, planirane aktivnosti, prihodi i rashod i drugo.

Među najvažnijim tačkama je i Predlog odluke o Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2023. godinu za koji su planirana sredstva u iznosu od skoro 8,3 milijarde dinara.

Naredne godine se, kako je rekao Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada, može očekivati i završetak sportskog kompleksa u Futogu, izgradnja doma zdravlja u Vidovdanskom naselju, završetak radova na komunalnom opremanju objekta Biosens, kao i dalja ulaganja u vodovodnu, kanalizacionu, saobraćajnu infrastrukturu, a deo sredstava opredeljen je i za sport i omladinu, uređenje mikrolokacija na teritoriji grada, odnosno kvartovskih javnih površina.

Investicionim programom GU za imovinu i imovinsko-pravne poslove za narednu godinu planirana su sredstva za investiciona ulaganja u iznosu od skoro milijardu i 450 miliona dinara.

Crnobarac je, među ostalim planovima izdvojio i izgradnju novih stanova pod neprofitnim uslovima u Ulici Momčila Tapavice za koje je opredeljeno 240 miliona dinara za narednu godinu.

Opozicioni odbornici Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović su, međutim, glasali protiv svih odluka o poslovanju javnih i javnokomunalnih preduzeća, niti su podržali predložena kadrovska rešenja o kojima je takođe bilo reči na sednici.

Među 64 tačle dnevnog reda, na 35. i poslednjoj u ovoj godini sednici Skupštine Novog Sada, odbornici su, između ostalog raspravljali i o izmenama i dopunama odluka o gradskim upravama, komunalnoj policiji i javnim parkiralištima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.