Odbornici o podizanju spomenika žrtvama 1944/45.

VIDEO K9: U Novom Sadu danas su zasedali odbornici gradskog parlamenta, a na dnevnom redu, između ostalog, bile su odluke o raskidanju javno privatnog parnerstva u Javno komunalnom preduzeću Stan, o Apotekarskoj ustanovi, kao i niz urbanističkih planova.

0
378

Polemiku na sednici Skupštine Novog Sada ponovo su izazvale rasprave o spomeniku nevinim žrtvama 1944/45.

Postavljanju ovog spomenika za koje je inicijativa potekla iz Saveza vojvođanskih Mađara, protive se odbornici SRS uz obrazloženje da se, kako navode, “Ovom odlukom se na krajnje perfidan način vrši revizija istorijskih činjenica i od osvedočenih i osuđenih krvnika i dželata, u vreme okupacije Novog Sada za vreme Drugog svetskog rata, prave žrtve”.

Na dnevnom redu od tridesetak tačaka su i izveštaji o investicijama JGSP-a, Parking servisa, Spensa i JKP “Puta”, kao i raskid javno privatnog pratnerstva u JKP “Stan”.

Odbornici su razmatrali i niz urbanističkih planova, među kojima su izmene planova na više lokacija na Detelinari i Novom naselju, kao i saglasnost da se sa 17.000 dinara mesečno stipendira deset studenata novosadskog univerziteta.

Među tačkama dnevnog reda su i predlozi odluka o konverziji potraživanja u trajni nalog Grada u kapitalu privrednog društva Javno skladište slobodna carinska zona Novi sad, kao i Odluke o konverziji potraživanja grada u udeo grada u kapitalu privrednog društva Simpo a.d. Vranje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.