Odbornici o izvšenju budžeta

VIDEO K9: Prihodi u gradsku kasu su iznad očekivanih, a rashodi manji od planiranih u prvih devet meseci ove godine, stoji u izveštaju o izvršenju gradskog budžeta u tom periodu koji je danas pred odbornicima Skupštine Novog Sada.

0
24

Među 43 tačke dnevnog reda današnje sednice Skupštine Novog Sada, zamenik gradonačelnika Milan Đurić apostrofirao je Izveštaj o izvršenju gradskog budžeta za rvih devet meseci ove godine, osvrnuvši se, pre svega na njegovu rashodovnu stranu.

Prema ovom izveštaju, prihodi i primanja u gradsku kasu iz svih izvora sredstava iz budžeta, sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, u prvih 9 meseci ove godine ostvareni su u iznosu od oko 25.822.000.000 dinara, što je oko 77% planiranih sredstava na godišnjem nivou od oko 33 milijarde i 700 miliona dinara, dok su ukupni rashodi i izdaci oko 18.010.000.000 ili 53,7 odsto planiranih rashoda i izdataka za celu godinu.

Upravo zbog njegove rashodovne strane, Srpska radikalna stranka je protiv usvajanja izveštaja o izvršenju gradskog budžeta u periodu od 1. januara do 30. septembra.

Protiv tog izveštaja je i Odbornička grupa DSS Miloš Jovanović, kao i protiv usvajanja niza urbanističkih planova koji su se našli na dnevnom redu sednice jer smatraju, kako navode, su parcele koje se u njima obrađuju male i da, samim tim, planovi koji se donose ne poštuju kontekst u kojem se te lokacije nalaze.

Na dnevnom redu je, između ostalog, i predlog odluke o zaduživanju od 1,6 milijardi dinara za gradnju bazena u Futogu u sklopu postojećeg sportskog kompleksa, u kojoj stoji da Novi Sad ima finansijska sredstva za radove, ali da povoljne kamate i niska zaduženost omogućavaju da Grad kreditom, uz grejs period od dve godine, uz redovno servisiranje rata kredita za gradnju kompleksa, novac upotrebi i za druge infrastrukturne projekte.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.