Odbornici o izvršenju gradskog budžeta

VIDEO K9: Izveštaj o izvršenju budžeta Novog Sada za prvih devet meseci tekuće godine, usvojen je danas u Skupštini grada većinom glasova odbornika vladajuće koalicije koji su dali saglasnost i na izmene planova rada kao na i dugoročne planove poslovanja novosadskih preduzeća.

0
36

Prihodi i primanja budžeta Grada Novog Sada iz svih izvora i sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, u prva tri kvartala ove godine su ostvareni u iznosu od skoro 29.350.000.000 dinara, što je 99,7% planiranih sredstava budžeta u tom periodu i 75,4% sredstava planiranih na godišnjem nivou, stoji u Izveštaju o izvršenju gradskog budžeta koji je većinom glasova usvojen na današnjoj sednici gradskog parlamenta.

Ukupni rashodi i izdaci budžeta od 1. januara do 30 septembra ostvareni su u iznosu od oko 22.214.000.000 dinara, ili 75,4% u odnosu na planirane, a odstupanja između planiranih i izvršenih rashoda i izdataka nastala su zbog proceduralnih razloga, stoji u izveštaju.

Na dnevnom redu sednice bilo je i nekoliko izmena programa poslovanja gradskih preduzeća, među kojima i Parking servisa, Čistoće, Novosadske toplane, kao i davanja saglasnosti na dugoročne planove poslovne strategije novosadskih javnokomunalnih preduzeća.

Odbornici opozicije nisu podržali Izveštaj o izvršenju budžeta Novog Sada za prvih 9 meseci ove godine smatrajući da, kako navode, “lista lepih želja” koja je u njemu navedena ne odgovara činjeničnom stanju na terenu.

Iz svih tih planova se, naglasio je Radojević, ne vidi kako će biti rešena kriza koja, kako je naveo, nastaje u komunalnom sektoru u Novom Sadu, s obzirom na obavezu povećanja plata zaposlenima i prema kolektivnom ugovoru i prema odluci Vlade Srbije što je, prema njegovim rečima, ogroman novac koji će nedostajati u komunalnom sektoru u sledećoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.