Odbornici o izvršenju budžeta

VIDEO K9: Izvršenje gradskog budžeta u prvih 9 meseci ove godine bila je jedna od najzanimljivijih tačaka dnevnog reda današnje sednice Skupštine Novog Sada. Odbornici opozicije zadovoljni su prikazanim prihodima i rashodima u ovom periodu, dok malobrojna opozicija nije podržala ovaj izveštaj.

0
46

Na šestoj po redu sednici Skupštine Grada Novog Sada, koja je zbog epidemiološke situacije održana u velikoj sali Skupštine Vojvodine, pred odbornicima su se, između ostalog, našli urbanistički planovi, predlozi odluke o javnim i javno-komunalnim preduzećima, kao i Izveštaj o izvršenju gradskog budžeta u prvih devet meseci ove godine

Odbornička grupa Vojvođanski front- LSV podržala je predloženi Izveštaj o izvršenju budžeta Novog Sada za prva tri kvartala ove godine.

Radikali su, međutim, glasali protiv devetomesečnog izvešataja o izvršenju budžeta jer smatraju da tokom ove godine nije pokrenut ni jedan ozbiljniji projekat koji bi rešio neki od, kako navode, višegodišnjih problema u gradu.

Posebno su nezadovoljni velikim suficitom, odnosno neutrošenim budžetskim sredstvima koji su, kako kažu, dokaz loše realizacije kapitalnih projekata.

Na dnevnom redu sednice našle su se i tačke koje se odnose na vid stambene podrške, potom o taksi prevozu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskim upravama Grada Novog Sada.

Pred odbornicima je bio i Predlog o dugoročnom kreditnom zaduženju gradskog saobraćajnog preduzeća, kao i imenovanje komandanta, zamenika komandanta, načelnika i članova Gradskog štaba za vanredne situacije te Analiza o zdravstvenom stanju Novosađana u 2019. godini koju je sačinio Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Na dnevnom redu je, između ostalog i Predlog odluke o izgradnji novog objekta za prihvatilište za stare u Futogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.