Odbornici o budžetu Novog Sada

VIDEO K9: Završnim budžetom za 2019. godinu zadovoljni su odbornici vladajuće koalicije, ali ne i nekoliko opozicionih koji se nalaze u gradskom parlamentu.

0
32

Prva radna, a treća po redu sednica gradskog parlamenta održana je i danas u prostorijama Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine zbog epidemiološke situacije.

Pred odbornicima je, između ostalih tačaka dnevnoog reda, bilo i usvajanje završnog budžeta grada za 2019. godinu, kao i izvršenje budžeta za prvih šest meseci ove godine. Gradski budžet 2019. iznosio je više od 29,9 milijardi dinara.

Prema rečima Milana Đurića, zamenika gradonačelnika Novog Sada, u 2019. godini postignut je porast zaposlenih u odnosu na 2018. i to za 2.653 lica, a povećana je i prosečna zarada koja u 2019. godini iznosi 60.466 dinara.

Odbornici opozicije, međutim, kritikovali su ove predloga odluka o budžetima, a u Demokratskoj stranci Srbije – Miloš Jovanović, kažu da ostvareni suficit u 2019. godini nije direktan, već je prenesen iz 2018. godine.

Sa predlogom završnog budžeta ne slaže se ni odbornička grupa Srpske radikalne stranke koji su glasali i protiv svih izveštaja programa javnih i komunalnih preduzeća koji su danas na dnevnom redu, kao i protiv svih predloženih kadrovskih rešenja.

Pred odbornicima su se danas, između ostalog, našli i predlozi o dopuni odluka o lokalnim komunalnim taksama kao, o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, i slično.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.