Odbornici Novog Sada u ponedeljak i o Regionalnoj deponiji

VIDEO K9: Savet za komunalnu delatnosti usvojio je danas predlog odluke o finansijskoj preraspodeli novca za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom, kao i odluku o taksi prevozu na teritoriji Novog Sada.

0
292

Predloženu izmenu izmenu Odluke o Programu aktivnosti na izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom članovi Saveta za komunalne delatnosti usvojili su većinom glasova.

Time je za Izradu prethodne studije opravdanosti za upravljanje otpadom sa studijom procene uticaja na životnu sredinu u Regionu za upravljanje otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas, iznos planiranih sredstava uvećan za 2.750.000 dinara, odnosno, iznos vrednosti ove pozicije je uvećan sa 5.000.000 na 7.750.000 dinara.

Sa druge strane je, za ishodovanje saglasnosti i mišljenja u svrhu izrade tehničke dokumentacije, iznos planiranih sredstva umanjen za 2.750.000 dinara, čime je vrednost ove pozicije sa 3.000.000 smanjena na 250.000 dinara. Ovom preraspodelom ukupna sredstva za realizaciju ove programske aktivnosti ostaju praktično nepromenjena.

Savet je prihvatio i Predlog odluke o taksi prevozu na teritoriji Novog Sada, čime je izvršeno usklađivanje sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je stupio na snagu 6. novembra prošle godine.

Prihvaćeni predlozi upućeni su Skupštini grada, a odbornici će o njima dati konačnu reč u ponedeljak na sednici gradskog parlamenta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.